عدد المساهمات : 4596 تاريخ الميلاد : 14/10/1993 العمر : 30 العمل/الترفيه : طالبة المزاج : not bad علم الدولة : مزاجك اليوم : المهنة : الهواية : السٌّمعَة : 40 نقاط : 5493 تاريخ التسجيل : 16/01/2009
موضوع: ملف كامل لعشاق الشوكولاته 13/1/2012, 8:11 pm
فوندان الشيكولاتة او المولتن كيك
المقادير
200 جرام شوكلاتة طبخ غامقة مكسرة مكعبات
200 جرام زبدة مقطعة مكعبات
6 حبة بيض
200 جرام سكر (كوب الا 5 ملاعق كبيرة)
100 جرام دقيق (1/2 كوب)
للتبطين القوالب
زبدة بدرجة حرارة الغرفة
بودرة الكاكاو
10 قوالب الومنيوم
الطريقة
فى البداية سخنى الفرن على درجة حرارة 200 مئوية او 400 فهرنهيت أو رقم 6
بطنى الاكواب الالومنيوم بولسطة فرشاة طبخ بالزبدة الطرية حتى يتبطن القالب تماما
ثم رشى القوالب ببودرة الكاكاو حتى تتغطى تماما بالبودرة
نضع قطع الزبدة و الشيكولاتة فى وعاء ونضع الوعاء فى حمام مائى (وعاء اصغر نملى 1/3 بالماء ونتركه حتى يبدأ فى الغليان مع ملاحظة عدم لمس وعاء الشيكولاتة للماء نترك البخار فقط هى الذى يقوم باذابة الشيكولاتة)
نقلب حتى تذوب الشيكولاتة والزبدة وتختلط جيد ثم نرفع الوعاء عن النار
الخطوات القادمة لازم تتم بسرعة
نضرب البيض مع جزء من السكر بالمضرب اليدوى (نضرب بقوة) حتى يذوب السكر ثم نضيف باقى السكر بالتدريج حتى يذوب كل السكر لا نحتاج للمضرب الكهربائى (لاحظى لون البيض فى الصورة القادمة) ثم نضيف الشيكولاتة
ونقلب حتى تختلط الشيكولاتة بالبيض
نضيف الدقيق ونقلب مرة واحدة حتى تمتزج جميع المكونات
بسرعة نصب المزيج فى القوالب وندخلها الفرن (مش عايزين الشيكولاتة تتجمد)
ندخلها الفرن من 6-8 دقائق فقط
بعد 6 دقائق اخرجيها اذا كانت الحواف جامدة والوسط طرى اخرجيها او اكملى خبزها لمدة 2 دقيقة
اقلب الكيك فى طبق التقديم اكسرى الكيك من المنتصف بواسطة الملعقة ولاحظى الشيكولاتة
رشى عليه سكر بودة وزينيها بالكريمة السائلة والفاكهة
يا رب تعجبكم
دبل تشوكليت كوكيز مع الشيكولت شيبس
المقادير
180 جرام شيكولاتة طبخ غامقة
180 جرام شيكولت شيبس غامقة او ابيض 300 جرا دقيق 1 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر 1/2 ملعقة صغيرة ملح 150 جرام سكر بنى 1 حبة بيض 1 حبة صفار بيض 160 جرام زبدة فى درجة حرارة الغرفة
80 مل حليب
الطريقة
قبل البدء سخنى الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية او 360 فهرنهيت او على رقم 4
ذوبى شيكولاتة الطبخ على حمام مائى مع مراعاة عدم لمس اناء الشيكولاتة للماء مع التقليب بواسطة اسبتيولا حتى نتاكد من تمام ذوبان الشيكولاتة
ارفعي الشيكولاتة عن النار واضيف اليها الدقيق والبيكنج باودر والملح والبيض وصفار البيض واللبن والزبدة الطرية وقلبى حتى تتجانس جميع المكونات
اضيفى الشيكولت شيبس وقلبى مرة اخرى حتى تختلط بعجينة الكوكيز
باستخدام ملعقة طعام اوملعقة ايس كريم خذى من عجينة الكوكيز وضعيها فى صنية مبطنة بورق الزبدة مع ملاحظة ترك مساحة كافية بين القطع للتمدد
اخبزيها لمدة 12 دقيقة اخرجيها من الفرن واتركيها لتربد قدميه مع السكر البودرة
وبالعافية
تشيز كيك الشيكولاتة
المقادير
2كوب تشوكليت كوكيز مكسر او اى بسكويت بالشيكولاتة
3/4 كوب زبدة مذابة
1 ملعقة كبيرة سكر
خايط الكريم
علبة جبنة كريم (230جرام)
1 كوب سكر ابيض 1 كوب سور كريم 3 حبة بيض 1 كوب شيكولاتة مذابة (180 جرام قطع شيكولاتة تذوبيها على حمام مائى) 2 ملعقة صغيرة نسكافية
1/4 ملعقة صغيرة مركز روح اللوز او فانيليا حسب ماتحبى
الطريقة
سخنى الفرن على درجة حرارة 230 درجة مئوية او450 فهرنهيت او رقم 8
حنستخدم صنية الكيك ذات القاعدة المتحركة قطرها 9-12 بوصة (22-30 سم)
كسرى الكوكيز الى فطع متوسطة (ضعيها فى كيس وكسريها باستخدام مطرقة اللحم او الشبك)
اضيفى الزبدة المذابة وملعقة السكر وقلبى حتى تمتزج المكونات
ضعى خليط البسكويت فى الصنية واضغطى عليه حتى يتساوى السطح
لاعداد كريمة الجبن
نخلط الجبنة مع السكر والبيض والسور كريم ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات ثم نضيف القهوة والشيكولاتة الذابة ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات
صبى خليط كريمة الجبن فوق البسكويت
ساوى السطح وادخليها الفرن لمدة 10 دقائق
بعد 10 دقائق اخفضى درجة حرارة الفرن الى 140 درجة مئوية او 300 فهرنهيت او رقم 1 واتركيها لمدة ساعة بعد ساعة اطفى الفرن واتركى الكيك فى الفرن حتى تبرد تماما (حوالى 3 ساعات وبلاش تفتحى الفرن خالص كده حتحافظى على سطح الكيك بدون تشققات) بعد كده حطى الكيك فى الثلاجة عند التقيم سلكى جوانب الكيك بالسكينة واخرجيها من القالب قطعيها وزينيها بالشيكولاتة الذائبة
وبالعافية
موس الشيكولاتة التقليدى
المقادير
6 حبة كبيرة بيض
120 جرام شيكولاتة طبخ من النوع الفاخر
للتقديم
ايس كريم
او كريمة مخفوقة
الطريقة
نكسر الشيكولاتة الى قطع كبيرة
نضع الشيكولاتة فى حمام مائى حتى تذوب تماما ثم نرفعها عن النار ونتركها تبرد
نفصل صفار البيض عن البياض
نضرب بياض البيض حتى يصبح مارينج
نضيف الشيكولاتة الذائبة الى صفار البيض ونقلب بالسباتويلا حتى تختلط الشيكولاتة مع صفار البيض
نضع جزء من المارينج على خليط الشيكولاتة ونقلب بخفة حتى يختفى بياض البيض
نضيف خليط الشيكولاتة الى باقى المارينج ونقلب بخفة بواسطة ملعقة كبيرة حتى نحتفظ باكبر كمية من الهواء داخل الموس حتى تمتزج كل المكونات (ممكن فى هذه الخطوة اضافة الفانليا اوالقهوة المركزة اوحتى بشر البرتقال لاعطاء طعم قبل التقليب)
نصب الموس فى كاسات ونغطيها بورق بلاستيك ونضعها فى الثلاجة حتى تجمد لمدة ساعاتين
عند التقديم نخرجها من الثلاجة ونزيل ورق البلاستيك ثم تقدم مع ايس كريم او كريمة مخفوقة وبالعافية
مشكلة الوصفة ديه ان البيض نئ وانا مش بحب البيض النئ
ترايفل الشيكولاتة
المقادير 250 جرام شيكولاتة خامة غامقة من النوع الفاخر 160 مل كريمة الخفق 3 ملاعق كبيرة زبدة فى درجة حراة الغرفة 1/3 كوب بودرة الكاكاو خام
2 ملعقة كبيرة ماء
الطريقة
كسرى الشيكولاتة الى قطع صغيرة
ضعى حوالى لتر من الماء فى وعاء متوسط على النار واتركى الماء حتى يغلى
هاتى اناء استانليس استيل اصغر منه بحيث يدخل داخل الاناء السابق (تكنيك اذابة الشيكولاتة مختلف شوية عن الطرق السابقة) ضعى فيه الماء وقطع الشيكولاتة وضعيه داخل الماء المغلى
قلبى بواسطة مضرب يدوى حتى تذوب الشيكولاتة
ضعى الكريمة السائلة ( واحنا لسه على النار) وقلبى حتى تمتزج بالشيكولاتة
اطفى النار وارفعى اناء الشيكولاتة واتركيه ليبرد
بعد ماتبرد الشيكولاتة سخنى الماء مرة اخرى حتى يغلى ثم ارجعى اناء الشيكولاتة واضيفى الزبدة وقلبى حتى تذوب الزبدة وتمتزج بالشيكولاتة اطفى النار وارفعى الاناء وصبى مزيج الشيكولاتة قةو عاء زجاجى ضعى الشيكولاتة فى الثلاجة لمدة من 6-8 ساعات اخرجى الترايفل من الثلاجة
ضعى الكاكاو البودرة فى وعاء كبير خذى بمعلقة الشاى جزء من الشيكولاتة وكوريها بايدك وبعدين حطيها فى الكاكاو حتى تتغطى تماما
نضع الشيكولاتة والزبدة فى حمام مائى الشيكولاتة والزبدة على النار حتى يذوبا تماما (مع ملاحظة عدم لمس الماء المغلى للاناء الذى يحتوى على الشيكولاتة فقط بخار الماء هو الذى يسمح باذابة الشيكولاتة) ثم نرفعها عن النار
نخلط البيض مع السكر والفانليا على سرعة عالية حتى يتضاعف حجم البيض ويصبح لونه اصفر فاتح
نضيف خليط البيض الى الشيكولاتة ونقلب حتى يختلطا تماما
ثم انخلى الدقيق والبيكنج باودر فوق الخليط ونقلب بخفة
فى العجانة (ممكن تعجنى بايدك) ضعى الدقيق والسكر والملح والزبدة والخميرة الفورية (فيه نوعين من الخميرة الفورية نوع ناعم بيخلط مع الدقيق مباشرة وده اللىحنستعمله هنا اما النوع الخر خشن لازم نخمره الاول فى ماء دافئ قبا اضافته للدقيق) واللبن (الحليب) والكريمة السائلة والبيضة واعجنى لحد ماتتكون عندك عجينة زى الصورة
رشى دقيق على سطح العجينة وقى ايدك وعلى السطح اللى حتعجنى عليه واعجنيها لمدة دقيقة (كل ماتعجنى اكتر كل ماتنجح معاكى)
حطيها فى وعاء كبير وغطيها بفوطة وسبيها تخمر (يتضاعف حجمها)
والعجينة بتخمر حضرى حشوة الشيكولاتة
ضعى اناء استانليس استيل متوسط الحجم على نار متوسطة ضعى الكريمة السائلة واتركيها حتى تغلى واول ما تغلى ارغعيها عن النار وصبى الكريمة المغلية فوق الشيكولاتة المقطعة وقلبى حتى تذوب الشيكولاتة (لازم الشيكولاتة تكون مقطعة قطع صغيرة حتى تذوب بسرعة)
ضيفى مكعب من الزبدة وقلبى حتى تمتزج مع خليط الشيكولاتة وكررى الخطوة حتى تنتهى المكعبات الست للزبدة
ضعى الجوز المكسر وقلبى
اتركى الشيكولاتة حتى تبرد
نرجع للعجينة بعد ساعتان حتكون حجمها اضاعف اضغطى عليه باصابعك حتى تخرجى الهواء منها (لا تعجنى)
رشى بعض الدقيق على سطح جاف وناشف ثم ضعى العجينة ورشى عليها دقيق واتركيها دقائق ثم افرديها بالشبك على شكل دائرة كبيره بسمك حوالى 0.5 سم
وزعى حشو الشيكولاتة على السطح وافرديه جيدا على السطح
لفى العجينة على شكل رول
قطعيها شرائح بسمك حوالى 3 سم
رصيهم فى صنية كيك (صنية بتتفتح من اسفل) مبطنة بورق زبدة بحيث يكونوا متلاصقين
اتركى الصنية لمدة 15 دقيقة قبل الخبز
امسحى سطح العجينة بالذبدة الذائبة
اخبزيها فى فرن درجة حرارته 180 (سخنيه قبل الخبز بحوالى 10 دقائق) فى الوسط على الرف الشبكى
اتركيه من 20-15 دقيقة
بعد ما تنضج اخرجيها من الفرن وامسحى السطح بالذبدة الذابة ورشى السطح بالسكر البودرة وقدميها
كيكة الشيكولاتة والبرتقال
المقادير
للكيك
380 جرام شيكولاتة طبخ غامقة قطع
240 جرام زبدة مكعبات
100 مل عصير برتقال طبيعى
بشر برتقالة
5 حبة بيض
100 جرام سكر
1 ملعقة كبيرة فانليا سائلة
100 جرام دقيق
للجناش
200 جرام شيكولاتة طبخ غامقة قطع
200 مل كريمة سائلة
الطريقة
للكيك
سخنى الفرن على درجة حرارة160 او 325 او رقم 3
على حمام مائى ضعى الشيكولاتة مع الزبدة وعصير البرتقال وبشر البرتقال وضعيها على النار حتى تذوب الزبدة ارفعيها عن النار واتركيها على جنب
اخفقى السكر والبيض والفانليا حتى يتضاعف حجم البيض ويصبح الخليط غليظ ولونه ليمونى فاتح
ضعى خليط البيض على خليط الشيكولاتة بهدوء وبطء وقلبى بواسطة اسبتويلا حتى تختلط كل المكونات
ضيفى الدقيق بالتدريج وقلبى بهدوء حتى يختلط الدقيق مع جميع المكونات
صبى الخليط فى صنية كيك قطرها 26سم مبطنة بورق زبدة
اخبزيها لمدة حوالى 20-25 دقيقة
بعد حوالى 20 دقيقة اختبرى نضج الكيك بواسطة العود الخشبى اذا خرج نظيف تكون استوت واذا خرج به بقايا اتركيه لمدة 5 دقائق اخرى او الى ان تنضج
اخرجيها من الفرن واتركيها حتى تصل الى درجة حرارة الغرفة ثم اخرجيها من الصنية
لعمل الجناش
ضعى الكريمة فى وعاء استناليس استيل واتركيها حتى تغلى ثم صبيها على الشيكولاتة المقطعة وقلبيها حتى تذوب الشيكولاتة
ضعى الجناش على سطح الكيك وساوى السطح بالسباتويلا ثم لتركيها حتى تبرد وتصل الى درجة حرارة الغرفة
وزينيها بقطع البرتقال وبالعافية
HAS.SASLOVE ::: نائب المدير العام :::
عدد المساهمات : 18050 تاريخ الميلاد : 12/08/1912 العمر : 111 العمل/الترفيه : مساعدة الاخرين لابعد الحدود ...... المزاج : غير شكل ........ مزاجك اليوم : المهنة : الهواية : السٌّمعَة : 75 نقاط : 17412 تاريخ التسجيل : 30/07/2010
موضوع: رد: ملف كامل لعشاق الشوكولاته 30/1/2012, 12:48 pm
اخ لو بس بقدر
جيب ملف لشكرك فيه على جهدك يا مذوقة
يا مشتطيلي ريالتي هههههههههه
dimmu ::: المشرفة العامة :::
عدد المساهمات : 4596 تاريخ الميلاد : 14/10/1993 العمر : 30 العمل/الترفيه : طالبة المزاج : not bad علم الدولة : مزاجك اليوم : المهنة : الهواية : السٌّمعَة : 40 نقاط : 5493 تاريخ التسجيل : 16/01/2009
موضوع: رد: ملف كامل لعشاق الشوكولاته 30/1/2012, 1:35 pm
عدد المساهمات : 18050 تاريخ الميلاد : 12/08/1912 العمر : 111 العمل/الترفيه : مساعدة الاخرين لابعد الحدود ...... المزاج : غير شكل ........ مزاجك اليوم : المهنة : الهواية : السٌّمعَة : 75 نقاط : 17412 تاريخ التسجيل : 30/07/2010
موضوع: رد: ملف كامل لعشاق الشوكولاته 31/1/2012, 7:10 pm
ليش مين قلك مقت فترة صرت اكول قبل ما فوت بس ع موضوعك ههههههههه
وعم تشطت هههههههههههههه
dimmu ::: المشرفة العامة :::
عدد المساهمات : 4596 تاريخ الميلاد : 14/10/1993 العمر : 30 العمل/الترفيه : طالبة المزاج : not bad علم الدولة : مزاجك اليوم : المهنة : الهواية : السٌّمعَة : 40 نقاط : 5493 تاريخ التسجيل : 16/01/2009
موضوع: رد: ملف كامل لعشاق الشوكولاته 31/1/2012, 8:16 pm